Bijela vina

Bogdanuša hvarska, 0,75 l

Bogdanuša je kvalitetno bijelo vino s oznakom kontroliranog podrijetla koje se proizvodi od istoimene, autohtone sorte grožđa s ograničenog područja starogradsko–jelšanskog vinogorja na otoku Hvaru. Predaja kaže da se ovo vino zbog iznimne kvalitete pilo za vjerske praznike, u čemu treba tražiti i korijene njegova naziva Bogdanuša. (www.dalmacijavino.hr)

Pošip

Kvalitetno vino zlatnožute boje, jakih alkohola, punoga i osebujnog okusa s izrazito svojstvenom aromom. Proizvodi se od istoimene sorte grožđa. Poslužuje se na 14 ˚C uz jača jela, na primjer pikantni sir, pečenu ribu i slično. (www.pz-svirce.hr)

Sv. Klement –Pošip

Vino Sv. Klement (Pošip) je novi proizvod od grožđa sorte pošip, iz novog vinograda podignutoga na otoku Sv. Klement kojega vodi obitelj Bracanović. Kao novo vino još uvijek nema oznaku sorte i geografskog porijekla, ali svojom vrsnošću to zasigurno zaslužuje. (www.bastijana.hr)

Svirče

Bijelo kvalitetno suho vino od mješavina sorti bogdanuša, trebljan, parč, toscano i drugih sa sjevernih padina otoka Hvara. Posebne arome, mirisa i okusa predstavlja u najboljem smislu riječi doživljaj otoka Hvara. Alk. 11 % vol. (www.pz-svirce.hr)